Velg en side

Passiv inntekt med Affiliate marketing

av | mar 6, 2020

Hva er Affiliate marketing?

Affiliate marketing er en av de enkleste metodene for å skape en biinntekt på nett i 2020. Affiliate marketing går i korte trekk ut på å lenke til produkter eller tjenester hvor du får en provisjon av alle salg som fullføres gjennom affiliate-linken. Det finnes et utrolig bredt spekter av produkter og tjenester som en kan tjene penger på å markedsføre på denne måten. Alt fra klær, sko og sminke til reiser, bøker, magasiner og gadgets. Strengt tatt er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan tjene penger på å markedsføre på nett i 2020.

Affiliate markedsføring er for eksempel perfekt for deg som allerede har en blogg du ønsker å begynne å tjene penger på, eller en twitterkonto, instagramprofil eller facebookgruppe med mange følgere. Det eneste du trenger å gjøre er å opprette en brukerkonto på de ulike affiliate nettverkene før du finner relevante produkter som du ønsker å promotere. Blogger du for eksempel om mote eller sminke så lenker du enkelt til plaget eller sminkeproduktet du skriver om, og så tjener du penger på alle som kjøper gjennom akkurat din link. Det samme gjelder om du skriver om gadgets, bøker eller reiser.

Hvordan komme i gang med Affiliate marketing?

For å komme i gang trengeren altså en webside eller annen kanal (Twitter, Facebook gruppe, forum, youtube-kanal, Pinterest) der en kan legge ut egne tekstlenker eller bilder med lenker. Noen av de kjente nettsidene som har hovedinntekt fra affiliate marketing  ng av rentekurven der rentene på kortsiktig statsgjeld overskrider nivået på rentene på langsiktig statsgjeld.

Hvor treffsikker er denne indikatoren?

Invertert rentekurve har siden 1969 alltid blitt etterfulgt av en resesjon i aksjemarkedet. I tabellen under er det vist statistikk helt tilbake siden 1926. Ingen invertering betyr at rentekurven ikke viste tegn til invertering før et børskrakk/resesjon. Falsk positiv vil si at rentekurven inverterte, men at det ikke ble etterfulgt av noe fall i aksjemarkedet.

Hvordan kan en utnytte dette til sin fordel?

Kontanter er kongen i urolige tider på børsen. En invertert rentekurve sier lite om hvor lang tid det er til en etterfølgende resesjon, slik at det er vanskelig å treffe toppen for å selge før aksjemarkedet faller. Plasserer en derimot deler av kapitalen i kontanter og venter er en godt rigget før et eventuelt «salg» i aksjemarkedet. Uavhengig av om man investerer i indeksfond, utbytteaksjer eller vekstaksjer vil det være mye å tjene på å sitte på kontanter, for så å kjøpe når markedet har falt 40-50 % i verdi.

Warren Buffett sitter per dags dato med en kontantbeholdning på 122 milliarder USD i selskapet Berkshire Hathaway. Dette tilsvarer 11,9 % av totalverdien for A- og B-aksjene i Berkshire Hathaway (BRK.A og BRK.B). Jeg tenker det kan være fornuftig å følge samme stratergi. Mitt personlige mål er derfor å sitte på 150k i kontanter før vi når bunnen av aksjemarkedet etter neste finanskrise.