Velg en side

Om meg

Informasjon om prosjekt Dark Pool…

Hei!

Mitt navn er Raymond og dette er historien om min vei mot økonomisk frihet. Helt siden jeg fikk min første sparebøsse har jeg vært fascinert av konseptet med penger. Hva var det som gjorde at disse små runde metallmyntene, og de slitte papirlappene, kunne byttes mot varer og tjenester? Og hvorfor er det slik at majoriteten av den voksne befolkningen i Norge bytter bort 8 timer av dagen for å sanke flere av disse myntene og papirlappene?

For ca. 2 år siden oppdaget jeg konseptet passiv inntekt og ble lidenskapelig opptatt av både utbytteaksjer og affiliatesider. I begynnelsen var det drømmen om raske penger og en dobbling av inntekten som fristet. Så falt jeg ned i kaninhullet og kom ut på andre siden. Der kunne jeg vantro beskue det økonomiske rotteracet som samfunnet legger opp til. «Keeping up with the joneses».

Alder: 34

Yrke: Konsulent

Bosted: Sørlandet

Investeringsfilosofi: Utbytteinvestor

Twitter: twitter.com/utbytteprinsen

Favorittforum: www.pengenett.com

 

På denne «bloggen» kan dere følge min vei mot økonomisk uavhengighet steg for steg. Jeg kommer til å skrive om temaer som opptar meg som økonomi, aksjer, utbytte, passiv inntekt, samt et skråblikk på samfunnet der sunn fornuft er byttet ut med luksusfellen og forbrukslån over pipa. Jeg vil alltid prøve å være 100 % ærlig om formue, aksjeinntekter, sparerate og hvor mye jeg tjener på affiliate-prosjekter. Dersom dette oppleves som «skrytete» er jeg den første til å beklage dette. Målet er å vise at hvem som helst kan generere passiv inntekt, samt gi et realistisk bilde av hvor mye en må spare for å oppnå økonomisk frihet.   

Mitt noe hårete mål er å være økonomisk uavhengig innen jeg fyller 45 år. Etter min definisjon må jeg da ha passiv inntekt som dekker alle faste og uforutsette utgifter, slik at jeg kan velge å pensjonere meg dersom jeg skulle ønske det. Vil jeg greie å nå dette målet? Eller må jeg kaste inn håndekledet, bite i det sure eplet og jobbe til jeg blir 67 år gammel, slik som alle andre? Jeg inviterer dere herved til å være med på denne noe uortodokse reisen. Og hvem vet, kanskje jeg til og med kan inspirere noen andre til også å hoppe av rotteracet?

  • Sparer av netto lønn hver måned 40% 40%
  • Motivasjon til å bli økonomisk uavhengig 99% 99%
  • Min ferd på veien mot økonimisk frihet 12,5% 12,5%

Prosjekt Dark Pool

Denne siden er min offentlige tankesmie hvor jeg prøver å utfordre etablerte «økonomiske sannheter», samt fremme et alternativ til det kjøp-og-kast samfunnet Norge har blitt per 2019. Ordet dark pool har opphavet fra private finansielle kanaler, der investorene i all hemmelighet utføre transaksjoner uten at dette blir offentlig kjent før kjøpet er gjennomført. Omtrent slik er livet for de fleste som søker mot økonomisk frihet. De jobber i det skjulte med å bygge opp sin egen formue, slik at de en vakker dag kan ta arbeidsgiver i hånden og takke for seg, før de løper ut døren og omfavner den fantastiske tilværelsen som økonomisk uavhengig.

Noen av ideene som presenteres her inne kan kanskje oppfattes som litt motstridende i forhold til gjeldende samfunnsnorm og hva som presenteres fra de store finansinstitusjonene. Det en må huske på er at disse er tjent på at en velger deres produkter (aktivt forvaltede fond f.eks.) og de har ingen insentiver til å hjelpe sine kunder med å bli økonomisk uavhengig før de når pensjonsalder. Heller ikke samfunnet som helhet ønsker at for mange skal vite om denne muligheten. Hvordan skulle det da gått med den norske BNP veksten?

Avslutningsvis er det på sin plass med en liten advarsel til eventuelle lesere. Dette er ikke siden for de som ønsker en quick fix for å bli rik i en fei. Dette er oppskriften på et liv med moderat forbruk og langsiktig sparing, slik at du slipper å kaste bort resten av livet på det evige rotteracet som samfunnet legger opp til. Er du klar for å se hva som er utenfor Matrix?

Send meg en e-post

1 + 9 =

Anbefalte bøker

The 4-hour work week

Inspirerende bok som gir et nytt syn 9-4 arbeidsdag, penger og hvordan en kan jobbe smartere fremfor å jobbe mere.

Rich dad poor dad

Denne boken gir er skråblikk på penger og på samfunnets normer om hvordan en best kan tjene penger.